Over mij

Hoi! Mijn naam is Suhela van Eerten. In 1980 ben ik geboren op het Drentse platteland en na vele omzwervingen, woon ik nu ook weer in het prachtige Drente, namelijk het mooie Norg.
In 2002 heb ik mijn studie Maatschappelijk Werk in Dienstverlening afgerond. Daarna heb ik met veel plezier gewerkt als o.a. jeugdbeschermer, gezinsvoogd, pedagogisch medewerker en ambulant begeleidster. In 2017 heb ik de therapeutentraining Primal Somatic traumahealing afgerond bij het Aumm Instituut, waar ik nu aan het afstuderen ben tot Primal Rebirth Therapeut. Over mijn afstudeertraject kun je evt. meer lezen bij Praktische informatie.
Betrokken te zijn bij de persoonlijke ontwikkeling van anderen is het meest verrijkende werk dat ik ken. Het is mijn passie om anderen te ondersteunen in het verstevigen van hun basis, in welke vorm dan ook. Daarbij vind ik een boeiend spanningsveld daar waar mensen zich belemmerd voelen om voluit te leven. Ik begeef me graag in dit gebied en hier liggen ook mijn kwaliteiten. Kernwoorden in mijn werk zijn veiligheid, helderheid, respect en speelsheid.
Ikzelf kwam bij het Aumm Instituut terecht toen ik zocht naar meer contact en verdieping, en een andere, meer holistische manier van werken. Maar ook een andere manier van leven; meer ‘mindful’, meer authentiek, meer waarachtig en voluit – dichterbij mezelf. Ik kan mezelf makkelijk overschreeuwd voelen, door de wereld of mijn eigen automatische manieren van reageren. En in de knel komen als ik niet goed werkelijk kan of wil luisteren. Door mijn innerlijke stemmen te leren herkennen en zo ook mijn eigen waarheid, voel ik mezelf steeds vrijer worden. Hierdoor ontstaat er steeds meer rust en een diepe stilte, in mij en in mijn leven.
Vanuit deze stilte ervaar ik de wereld anders, alsof er een nieuwe wereld voor me is open gegaan. Hier kan ik de basis bouwen waar ik vrij word om te kiezen hoe ik mijn leven vorm wil geven. Een grote sleutel in het leren luisteren is het contact met mijn lichaam te herstellen. Dit ervoer ik voor het eerst toen ik lange tijd op reis ging. Dit hielp mij om me los te maken van alles en mijn hart te volgen. Ik kwam terecht bij een holistische woongemeenschap waar ik langere tijd logeerde. Hier werkte ik veel in de tuin en keuken, ik hielp de geiten te melken en maakte kaas van de melk die nog warm was van het dier. Magisch vond ik dat. Ik ervoer dat ik me veel meer verbonden kon voelen, met mijzelf, maar ook het grotere geheel. En na lange tijd begon iets in mij weer te stralen…. Dat lichtpuntje is mijn kompas geworden en heeft mij o.a. bij het Aumm Instituut gebracht.
Mijn naam, Dhyan Suhela, gaat daar ook over. In het Arabisch betekent het “heldere ster” en het helpt mij om me te verbinden met deze kwaliteit. En in het Sanskriet betekent het “meditation beauty” en herinnert het me dat wanneer ik meditatie in mijn leven breng, ik de werkelijke pracht van het leven en mijzelf ontdek.
Meditatie is een belangrijk onderdeel van mijn leven en mijn werk. Wat ik hieronder versta, is wat ik noem het luisteren en daardoor stil worden. Als je je bewust wordt van wat er in je leeft, zoals je aangeleerde reacties, patronen en overtuigingen, kun je leren andere keuzes te maken. Dat begint met ruimte creëren, om te pauzeren, om te overzien wat er gebeurt en welk ander pad je óók kunt nemen. En je Eigen Wijze Pad gaan lopen. Het leven leiden waarvoor jij gemaakt bent, en jouw unieke bijdrage leveren aan het grotere geheel. Het is een prachtige, zeer waardevolle reis waarvoor ikzelf diep dankbaar ben. En waartoe ik anderen graag uitnodig en inspireer.
Sleutels naar mijn eigen stilte zijn naast lichaamswerk en meditatie o.a. het vertoeven in de natuur, wandelen, (moes-) tuinieren, creatief bezig zijn, lekker eten (maken), dansen, alleen zijn én delen met anderen.